foreo.pl Załóż darmowe forum

7 kul

7 kul

Postprzez Zaraki Kenpachi Pon Paź 27, 2008 1:32 pm

KONTYNUUJEMY NA TYM FORUM!!
Zaraki Kenpachi
Awatar użytkownika
Zaraki Kenpachi
Administrator

Dołączenie: Pią Paź 24, 2008 1:12 pm

Re: 7 kul

Postprzez Podróżnik Pon Paź 27, 2008 2:28 pm

*No wiec tak jestem i dalej co w gospodzie ...
Ślepiec jakby się ockną i zaczął opowiadać,już sobie nie polewał sake.Mówił spokojnym głosem do wszystkich obecnych a gejsza grała na koto,spokojna muzykę.

Byłem wtedy młody i głupi przygoda goniła mnie za przygodą.Chęć poznania ludzi i świata byłą silniejsza niż siedzenie w domu.O 7 kulach smoczych dowiedziałem się od mnicha z zakonu czerwonego smoka,maja swoja siedzibę w tutejszych górach-kule powodują utratę wzroku jak widać,ich blask jest tak śliny i mocny ze pali człowiekowi wzrok.Znajdują się w twierdzy o 30 oknach,sama twierdza jest stara i strzeżona przez nieumarłych wojowników.Na ostatnim poziomie twierdzy jest komnata a w niej kule stojące na niewielkich sokolikach,stoją równo w rzędzie,zaczynając od lewej zielona,czerwona,niebieska,biała,czarna,żółta oraz fioletowa.W tej chwili kule są nieaktywne ich moc jest jakoby uśpiona.
Kule są złem w samym sobie,budzą smoki zła i zniszczenia jeżeli te się obudza nastąpi koniec świata - stary mnich twierdził że wystarczy je porozbijać w jakikolwiek sposób.Tak posadam mapę do twierdzy,ale odam ją temu co mnie w walce chonorowej pokona,bowiem bedzie on godny podjecia się takiego zadania...
Podróżujący z wilkami
Awatar użytkownika
Podróżnik
Podróżnik

Dołączenie: Pon Paź 27, 2008 2:22 pm

Postprzez Hitsugaya Toshiro Pon Paź 27, 2008 2:39 pm

Usłyszawszy rozmowę choć cichą dwóch mężczyzn przy stoliku zainteresowały go tylko słowa: Kule, zło, koniec świata i walka. Od razu przypomniał sobie jak owy renegat przy moście wspominał abym znalazł mężczyznę który więcej by mi o nich opowiedział. Bez zastanowienia podszedł i zaczął miło.
-Witam was... Jestem Hitsugaya... Hitsugaya Toushiro... Zafascynowała mnie wasza rozmowa gdyż pewien mężny samuraj opowiadał o...
Ściszył głos aby nikt inny w gospodzie nie usłyszał o czym rozmawiają.
-O 7 kulach...
Po ostatnich słowach na jego twarzy zawitał skromny uśmieszek. A co do jego profesji odpuścił sobie okradanie owych mężów gdyż honor przysługiwał by nie okradać ślepców oraz dał sobie spokój z okradania samuraja gdyż po samym jego wyglądzie wyobrażał sobie co by się stało gdyby chociaż mu pasek od sandała ukraść.
Hitsugaya Toushiro
Awatar użytkownika
Hitsugaya Toshiro
Podróżnik

Dołączenie: Pon Paź 27, 2008 2:13 pm

Postprzez Zaraki Kenpachi Pon Paź 27, 2008 2:52 pm

Po podejściu nowego osobnika Zaraki spojrzał na miecz, aby upewnić się o zamiarach przybysza.

- Czego tu szukasz? - Przyjrzał się dokładnie osobnikowi, aby po jego wyglądzie określić jego profesje.

- Wojowniku, tak więc wyzywam cię na pojedynek, abyś mógł sprawdzić, że jestem godny tej mapy.

Uśmiechnął się szeroko wiedząc co go czeka, wraz ze wzrostem jego podniecenia zaczął wibrować jego miecz, wydawało by się, że on też się cieszył.
Zaraki Kenpachi
Awatar użytkownika
Zaraki Kenpachi
Administrator

Postprzez Hitsugaya Toshiro Pon Paź 27, 2008 2:55 pm

-Szukam pewnego człowieka który pomoże mi dostać się do kul.
Spojrzał jak samurajowi aż 'ślinka pociekła' na myśl walki. Ale nie mógł zrozumieć. Dlaczego chce on walczyć ze ślepcem.
Hitsugaya Toushiro
Awatar użytkownika
Hitsugaya Toshiro
Podróżnik

Dołączenie: Pon Paź 27, 2008 2:13 pm

Postprzez Zaraki Kenpachi Pon Paź 27, 2008 2:57 pm

// DODAJCIE SOBIE AVATARY, ŁATWIEJ ROZRÓŻNIĆ KTO JEST KIM\\
Zaraki Kenpachi
Awatar użytkownika
Zaraki Kenpachi
Administrator

Postprzez Podróżnik Pon Paź 27, 2008 4:22 pm

Ślepiec wstał z krzesła które z hukiem wylądowało na ścianie z tylu,miecz szybko znalazł się w jego dłoni.
-tu i teraz w tej gospodzie.Krzykną i ruszył zwinnym krokiem na środek gospody.
Staną na przeciw Ciebie,miecz na środku nogi lekko rozwarte -jakby opierał się na mieczu,wydawało się ze patrzy na Twoje ruchy.
Na młodzieńca który się wtrącił nie zwrócił najmniejszej uwagi.
- stawaj wojowniku.Krzykną po raz kolejny.
Podróżujący z wilkami
Awatar użytkownika
Podróżnik
Podróżnik

Postprzez Zaraki Kenpachi Pon Paź 27, 2008 4:39 pm

Uśmiech na twarzy Zarakiego zrobił się większy (taki jak na Avatarze), a miecz, nie mógł już ustać od wibracji. Szybko pochwycił za rękojeść i stanął na przeciwko przeciwnika. Wziął głęboki wdech i ukłonił się wojownikowi, nie spuszczając z niego wzroku. Stanął z nogami szeroko i nisko ustawionym środkiem ciężkości.
- Zobaczmy co tam masz - powiedział podnieconym głosem.

Z jego ciała zaczęła "wypływać" żółta poświata, widać było że zbiera energię i traktuje na poważnie przeciwnika.

- Sądząc po twoim wyglądzie nie jedną walkę już stoczyłeś i z nie jednej bitwy wróciłeś zwycięsko. Mam nadzieję, że sprawisz mi wystarczająco radości z walki.

Cała poświata nagle została wchłonięta przez Zarakiego. Błyskawicznym krokiem (do MG jedna z umiejętności Zarakiego która pozwala poruszać mu się z prędkością zbliżoną do prędkości dźwięku, oczywiście jest możliwość zwiększenia prędkości przez trening) pojawił się zaraz przed przeciwnikiem aby powiedzieć mu do ucha - zaczynajmy - i znów używając błyskawicznych kroków oddalił się na 2 i pół długości swojego miecza, który od wibracji wydawał już z siebie dźwięk zbliżony do pisku.
Zaraki Kenpachi
Awatar użytkownika
Zaraki Kenpachi
Administrator

Postprzez Podróżnik Wto Paź 28, 2008 10:19 am

Stał w miejscu nieruchomo,a powietrze wokół zrobiło się ciężkie,czas jakby stanął w miejscu,podskoczył nagle ni stad ni z owąd w gore jakby w pól przysiadzie potem spadł na ziemie w pozycji prawie lezącej do podłogi,wszystko przodem do Ciebie.Czas wokół zwolnił bieg wszystko odegrało się jakby w zwolnionym tempie - obserwator z boku mógłby przysiądź ze nagle wszystko się zatrzymało,a poruszały się postacie walczące.Ślepiec ruszył na Ciebie do ataku ...Pomieszczenie gospody było takie ciasne i takie małe.
Podróżujący z wilkami
Awatar użytkownika
Podróżnik
Podróżnik

Postprzez Podróżnik Wto Paź 28, 2008 12:48 pm

W tym samym czasie barman schował się pod blat,gejsza dalej brzdękała na koto i zaczęła ukradkiem spoglądać na Ciebie, widocznie wpadłeś jej w oko Hitsugaya Toshiro,lecz tuz obok rozgorzała walka jakiej nikt iny jeszcze nie widział...
Podróżujący z wilkami
Awatar użytkownika
Podróżnik
Podróżnik

Następna

Powróć do RPG

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości